3D profi

29.01.2012 05:37

Stručně o Web 3D.
Jedná se o realizaci internetových stránek kombinujících 3D a flash grafiku. Výsledkem je netradiční interaktivní prezentace, obohacená o 3D animace včetně hudby a ruchů. 

3D modelování a design
Je metodou, při níž se uplatňuje vizualizace různých objektů i předmětů. Objekty a výrobky se modelují ve 3D, s fotografickou přesností, proto je prvním krokem vizualizace tvorba  modelu objektu, jehož zpracování vyžaduje přesnost a soulad s technickými podklady.
Vše lze libovolně animovat – pohybem kamerou, pohybem objektů, změnou vlastností materiálů i osvětlení nebo možností se volně procházet rekonstruovaným domem či simulovat jakýkoliv výrobní proces nebo technologický postup.

3D Interaktivní modely
Jsou vytvářeny především pro použití na on-line webových stránkách. Výhodou interaktivních modelů je možnost, pomocí ovládání myši nebo odkazy pod prvkem,                s objekty různě manipulovat například individuálně otáčet, provádět „průlety“ nebo podle potřeby si přibližovat detaily a jednotlivé části. Tuto technologii lze použít na jakémkoliv webhostingu, běžném internetovém prohlížeči a připojení.  Vše funguje na základě 3D enginu v reálném čase bez nutnosti dlouhého vykreslování. Využití 3D interaktivních modelů
je velmi vhodné pro atraktivní a efektivní prezentaci.

Zpět