Jak si svépomocí vyrobit 3D brýle.

29.01.2012 05:42

Stále platí pravda, že české ručičky jsou šikovné. Proto přichází  nabídka, jak si celkem jednoduše vyrobit 3D brýle sami. Především budete potřebovat nůžky, šablonu na 3D brýle, barevný celofán a lepidlo, či lepicí pásku, nebo starší sluneční brýle, barevný plast, lepidlo      a pilku k vyřezání tvarů do plastu. V praxi existují dvě možnosti, jak si 3D brýle vytvořit.  Je na vás, jaký postup si vyberete.
1) Tato metoda je levnější a méně náročná.
Nejprve si na tuhý papír nakreslete dle svých rozměrů brýle. Papírové  3D brýle se skládají ze tří částí. Jakmile ze šablony 3D brýle vystřihnete, podle rozměrů otvorů si připravte také celofánové fólie, případně slabý plast, které posléze do brýlí umístíte. Červenou fólii na levé oko a modrou vpravo. Fólie přilepte lepidlem, nebo použijte lepicí pásku. Přilepte rovněž nožičky 3D brýlí a budete je mít hotové.
 
2) Druhou možností je, že si 3D brýle vyrobíte ze slunečních brýlí, třeba z takových, které už  nepoužíváte. Původní skla je nutné ale vyměnit za silný plast v barvě červené a barvě modré, pro každé oko. Značný problém může nastat při odstraňování původních skel a následném vkládání barevných plastových čoček. Je to práce pro zručnější kutily. Přejeme Vám příjemnou zábavu při domácí výrobě 3D brýlí a sledování 3D televize s vaším vlastním výrobkem.
 

Mgr. Ivan Šářec

Zpět