Sony PMW-TD300 Professional 3D Camcorder

29.01.2012 05:43

I přes těžké časy v Japonsku, připravila společnost Sony další skvělou novinku pro filmové profesionály. Nedávno představila profesionální 3D kameru Sony PMW-TD300. Tato videokamera má kompaktní tělo podobné velikosti jako u současných 2D modelů. Poskytuje možnost stabilního natáčení, které má zásadní význam pro vytváření kvalitního 3D záznamu obrazu. Snímací senzor dual tři 1/2-inch (palce) typu Exmor ™ CMOS  umožňuje 3D záznamy v rozlišení 1920 x 1080.

Typ snímacího senzoru byl vybrán k dosažení ideální rovnováhy mezi vysokou kvalitou a kompaktním designem. Uvnitř kamery je karta s 64GB pamětí. Levé a pravé obrázky jsou zaznamenány v synchronizaci na dvou SxS, oddělených ve dvou slotech pro paměťové karty. Použití čtyř karet o kapacitě 64 GB umožňuje až 400 minut záznamu videa HQ, to znamená více než šest hodin v 3D kvalitě. Bezproblémový průběh natáčení nabízí osvědčený, vysokorychlostní a intuitivní XDCAM EX kodek PrimeSupport. Formát záznamu je stejný jako na velmi úspěšných videokamer řady PMW-EX1R, PMW-V3 a PMW-350/320. Kvalitní práci umožňuje také 3,5-palcový barevný LCD displej hledáček.

Nově vyvinutý systém dvojitého objektivu umožňuje plně synchronizovanou práci mezi pravým a levým objektivem, s vysokou přesností zaostření, zoom a úpravou clony s minimální 45 mm IAD, inter-osovou vzdáleností systému dvojitého objektivu.
Sony PMW-TD300 Professional 3D Camcorder nabízí široké pásmo možností a využití při filmování. Jedná se o kvalitní kameru pro podporu rychle se rozvíjející 3D video produkce, Je  ideální kombinací mobility, stability a cenové dostupnosti.

Mgr. Ivan Šářec

 

Zpět